Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 12:13 26.09.24 
Клубове/ Хоби, Развлечения / Готварски рецепти Пълен преглед*
Информация за клуба
Тема Re: Паеля/паея [re: sylvi]
Автор _Buba_ (ентусиаст)
Публикувано22.04.03 00:25  



Ne znam da ima prevod na "shafran", prilicha mnogo na kuri, no e malko po-osoben vkus. Ne moga da ti dam moja recepta zashtoto nikoga ne pravja paelja po edin i sushti nachin, vseki put slagam nai-razlichni produkti. Nameri recepta v neta i ti ja kopiram, dano da ti svarshi rabota.

Испания - Паеля

Най-прочутата испанска рецепта.
Името произхожда от плоския кръгъл съд, в който се приготвя, но спокойно може да използвате и обикновена тенджера.

5 порции

Продукти:

1 пиле (около 1 кг)
1 голяма червена чушка
400г различни морски дарове – скариди, миди, раци, калмари (може и замразени или консервирани)
1 глава лук
4 скилидки чесън
200г ориз
100г грах (замразен)
400мл пилешки бульон
150г сух салам с червен пипер
1/4 чаена лъжичка шафран
1 супена лъжица дребно нарязан магданоз
1/2 чаена лъжичка сол
черен пипер – смлян
40мл растително масло
1 лимон

Начин на приготвяне:
Предварителна подготовка:
Пилето го нарязвате на дребни парчета.
Лукът нарязвате на дребно, чушката на малки квадратчета.
Накълцвате чесъна.
Измивате ориза добре.
Нарязвате салама на кръгчета.
Готвене:
Загрявате 20мл растително масло в тиган с дебело дъно и пържите пилето на средно силен огън 3 минути, докато се позачерви.
Изваждате парченцата пиле и оставяте да се изцедят.
В същата мазнина запържвате чушката и магданоза за 1 минута.
В друг съд загрявате 20мл растително олио и запържвате лука и чесъна на средно силен огън за 2 минути, като бъркате с дървена лопатка.
Добавяте ориза, шафрана и пилешкия бульон.
След като кипне, добавяте парченцата пиле, намалявате силата на огъня, покривате тенджерата с капак и оставате да къкри около 10 минути.
След това добавяте граха, морските дарове, салама, сместа от чушка и магданоз и малко сол, разбърквате и оставяте ястието да къкри 10 минути.
Преди да сервирате гарнирате с лимонови резенчета.



Цялата тема
ТемаАвторПубликувано
* Паеля/паея sylvi   21.04.03 16:10
. * Re: Паеля/паея Жeни   21.04.03 19:05
. * Re: Паеля/паея _Buba_   21.04.03 23:02
. * Re: Паеля/паея sylvi   21.04.03 23:23
. * Re: Паеля/паея _Buba_   22.04.03 00:25
. * Re: Паеля/паея _Buba_   22.04.03 00:44
. * Тва е някакъв me   22.04.03 01:04
. * Re: Тва е някакъв dora   22.04.03 13:47
. * Re: Паеля/паея sylvi   22.04.03 18:34
. * Re: Паеля/паея me   22.04.03 01:00
. * Re: Паеля/паея sylvi   22.04.03 18:29
. * za oriza i chafrana kesten4e   23.04.03 02:58
. * Re: za oriza i chafrana sylvi   23.04.03 17:53
. * Re: Паеля/паея миз   24.04.03 04:58
Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2024 Dir.bg Всички права запазени.