|
Тема |
Re: гювеч [re: Megan] |
|
Автор | cunik (Нерегистриран) | |
Публикувано | 12.03.03 19:36 |
|
|
Всъщност сега ще ти напиша рецепта за най-хубавото агнешко печено:
Вземаш отново любимия си гювеч и го пълниш с по-големи агнешки мръвки с кокъл. Тайната е в подправките - месото много добре се натърква със сол, черен пипер, червен пипер, джоджен и тарос / т.е. естрагон/Добавяш и малко магданоз. Това всичкото го натъкмяваш , поливаш една чаша добро червено вино, може няколко зрънча черен пипер, малко олио, малко вода и задължително поне една връзка зелен лук, нарязан по-едро. Похлупваш , слагаш в студена фурна и...на 150 градуса 1,30-2,00 часа. Махаш капакът и обръщаш месото от време на време до получаване на препечена коричка. После си направи голяма зелена салата и покани скъпи гости.Гаратнирам, че ще питат за още! Все пак Гергьовден е време за кулинарни подвизи и изненади, нали?
|
| |
|
|
|