|
Тема |
Re: гювеч [re: Megan] |
|
Автор |
Rachel (Смайл) |
|
Публикувано | 12.03.03 12:18 |
|
|
Всъщност, Мег, не видях никой да ти е предложил Гювеч за твоя гювеч. То и за това съда се казва гювеч, щото в него се готви Гювеч. Всичко останало са си импровизации на тема "готвене в какъв да е глинен/керамичен/йенски съд".
Бабин Гювеч:
Купуваш свинско месо (мазнота и големина на вкус). Зеленчуците, които са ти необходими е хубаво да са пресни, но ако няма в момента или пък искаш да си използваш бурканите, направени от мама, можеш и със стерилизирани. Значи трябват ти: чушки, домати, бамя, грах, картофи. Някои слагат и патладжан, но аз не го обичам. Чушките, доматите и картофите са нарязани на парчета (не много ситни за да не се разварят и да се смият), другото е насипано както си е. Слагаш сол, червен пипер и олио (повечко). Затваряш капака и слагаш в студена фурна (това го казвам в случай, че не знаеш нищо за глинените съдове) и готвиш дълго, дълго на слаб огън. Преди изваждането можеш да махнеш капака и да го оставиш малко да се запече отгоре (аз най-обичам препеченото).
Добър апетит!
And if someone is too tired to give you a smile, may we ask that you leave one of yours?
|
| |
|
|
|