|
Тема |
Re: гювеч [re: Teди] |
|
Автор | cunik (Нерегистриран) | |
Публикувано | 11.03.03 20:23 |
|
|
Меги, сега по същество:
1. Избираш едно ху-у-убаво , ама много добро парче месо - телешко или свинско. добре е да бъде филе/ може шол/, поне килограм и половина!
2. Слагаш на дъното на гювеча малко мазнина и нарязваш 2 глави лук. При повече месо - увеличи броят на главите лук.
3. Поставяш на дъното на гювеча малко от лука, отгоре - цялото парче месо.
4. добавяш останалия лук, една чаша червено вино, 5-6 зрънца бахар и 10-на зрънца черен пипер. естествено си посолила със сол! Поливаш водичка, така , че да стигне почти за покриване на месото!
5. Още малко мазнинка!
6. поставяш капака на съда и цялото това бъдещо великолепие се слага в студена фурна. пече се на 150 градуса около 2 часа. В края на обработката махни капака и го остави още малко да хване коричка! Отвори виното и нагласи чашите!
По-вкусно печено едва ли си яла! Освен това се готви САМО!
|
| |
|
|
|