|
Тема |
Re: Какво мога да ползвам [re: didkapitka] |
|
Автор | Eli (Нерегистриран) | |
Публикувано | 17.01.03 15:44 |
|
|
Ето една рецепта за козуначени кифли.
1 ч.ч. прясно мляко - топличко, 200г захар, 30г мая, 3 яйца, 100г масло, около 4ч.ч. брашно, ванилия и щипка сол.
Млякото, маята, 1ч.л. захар и 1ч.ч. брашно се разбъркват на каша и се оставя да втасва на топло около 15-20мин. Разбиват се яйцата със захарта и разтопеното масло, захарта да се разтопи и да не хруска, и се добавят в закваската. Добавят се 2-3 ванилии и брашно за меко тесто. Разделя се тестото на топчета. От всяко топче се прави кръгче с дебелина 0,5см, реже се на 8 сектора, във всеки сектор в широката част се слага плънката и се навива към върха кифличката. Слагат се в намаслена тава да втасат (да станат двойни на големина) мажат се с разбито и разредено с малко пр.мляко яйце и се пекат в нагорещена фурна.
Плънката е мармелад, или смлени орехови ядки, смесени с разбит белтък и захар, или с вместо орехи, маково семе и стафиди.
|
| |
|
|
|