|
Тема |
Re: Za LiaLia [re: tina] |
|
Автор |
LiaLia (хонорувана) |
|
Публикувано | 22.11.02 16:06 |
|
|
Здравейте сладокустници!.
наистина се извниявам, толква съвети и мнения, а аз се покрих...просто така ме върти шайбата с малко бебе и прочие, че влизам рядко, но хвърлям по едно око на рецептите...
за машината за хляб...много я ползваме, само така си правим хляба. спрях се на една рецепта, от книжката, за пълнозърнест хляб. общо взето не съм имала провали, но спазвам точно пропорциите, дадени там.
машината е немска, има 10 програми, но аз ползвам само Рапид, сиреч - бързата, която е 2 часа. става си много добре там, нищо, че те имат специална програма за пълнозърнест - 3 часа...изобщо тия програми са ала-бала, да впечътлят купувача...спокойно можеше да е с 3 и пак да върши същата работа... не съм позлвала тази за сладко тесто и за пица-тесто...па мармалад да правя там едва ли някога, има и такава възможност.
ето сега рецептата.
200мл кисело мляко
300мл прясно мляко
1 и 3/4 чаени лъж.сол (мерителните дето вървят с машината)
1 и 3/4 ч. л. захар
1 супена оцет
700гр брашно пълнозърнесто, предварително пресято. При пресяването, отгоре на ситото остават тия пълнозърнести частички, после пак ги добавям.
мая суха - пакетче и 1/2 . пакетчетата са от по 7гр, значи общо 12гр мая.
слагам първо течните неща плюс захар, сол и оцет, отгоре слагам брашното и в него наръсвам маята и леко я размесвам.
пускам на програма Rapid, и опцията за силно изпичане(това е да стана по-запечен хлябът)
количеството хляб излиза 1.200кг
след 2 ч става разкошен хляб. изваждам го от формата да изстине добре, за да не се овлажни и почват да се режат дебелите порязаници...
ами това е. същата рецепта само с бяло брашно става по-сух хлябът.
Вкусно похапване ви пожелавам, както се казва - да ви плющят ушите!!!
Floss!
|
| |
|
|
|