|
Тема |
Re: още въпросиииииииии [re: Karinka] |
|
Автор |
ProBily (:-)) |
|
Публикувано | 15.11.02 21:31 |
|
|
В моята книга пише, че на 100кг зелки се слагат от 2 1/2 до 3кг морска сол. Зелките предварително се почистват, разрязват се кочаните им на кръст и се ръсят със сол. После се заливат с вода. Зелките трябва д са наредени с кочаните нагоре. Първо престояват 3-4 дни, а после се претака 3 пъти седмично. Като стане сока възкисел се спира с претакането. Ако се образува сага (квасна гъба) - тя се почиства с ръка. Колкото шепи сага се маха, толкова сол се слага. Лимони се слагат, за да стане сока по-резлив. 2-3 шепи сурова царевица също няма да са излишни. Ако в сока плуват листа от зелето - трябва да се оберат.
Дано да ви стане зелето :-)))))))))
|
| |
|
|
|