|
Тема |
Re: Дайте акъл [re: Цвeти] |
|
Автор |
Cy (ентусиаст) |
|
Публикувано | 06.11.02 09:51 |
|
|
ами аз ги правя с доматен сос, само че си играя да си стържа домати, защото пресни са ми най вкусни. Та настъргани домати се задушават с накълцани на ситно лук, малко чесън, босилек, малко захар, сол и каквито други подправки обичаш. Като се задуши соса аз прибавям и накълцани наситно кисели краставички, ако искаш месо- сложи някакъв колбас (шунка примерно) пак накълцан наситно, но още в началото на задушаването. Накрая това всичкото го разбъркваш със сварените макарони и може да го запечеш за малко във фурната, а ако не ти се занимава, просто им дай половин час да престоят объркани заедно, за да поемат макароните от соса. Накрая можеш да прибавиш и настърган какшкавал или сирене- както го предпочиташ:)) А за количеството сос... аз го правя на око, но трябва да е доста- особено ако запичаш макароните във фурна, тогава направо трябва да си плуват в сосче:)) За един пакет макарони май ще отидат към 2кг домати...
между другото, в Уго има едни макарони, ама не им помня името, с лют доматено-сметанен сос- направо са супер, ако някой има идея как се правят...
Always look at the bright side of your life...param....param-param-param
|
| |
|
|
|