|
Тема |
Re: Tendjera ot jensko stuklo [re: Biba] |
|
Автор |
*Dominika* (sladurana) |
|
Публикувано | 19.10.02 23:45 |
|
|
Здравей!
Предлагам ти една рецепта, с която може да сготвиш две ястия .
Значи накисваш за около час в подсолена вода черен дроб, за да излезе кръвта. Нарязваш на дребно 1-2 глави лук. Дроба също нарязваш на дребни парчета (хапки). Слагаш лука и дроба в йенската тенджера, добавяш сол на вкус, олио, малко оцет и малко вода, за да стане сосче.. Ако захлупваш тенджерата нагласи фурната на 250-300 градуса. Ако не я захлупваш- на 220 градуса. Пече се около 30 мин. Става много вкусно и бързо свършва. Отиват му варени или задушени картофи и салата според сезона.
По същия начин може да се приготвят и сърца (свинските стават ммм...).
Поздрави!
OUT OF ORDER!!!
|
| |
|
|
|