|
Тема |
Re: Как да приготвя мусака... [re: Tити] |
|
Автор | CoolCat (Нерегистриран) | |
Публикувано | 30.08.02 15:20 |
|
|
1. За мусака с картофено пюре - запържваш лука (1-2 глави, аз обичам много), после слагяш каймата и гледаш да не стане на големи парченца, докато я бъркаш; добавяш подправки на вкус (чубрица и черен пипер задължително, може босилек, кимион - според вкуса) и като се позапържи, изсипваш в тавичка. Отгоре изсипваш готовото пюре и печеш. По желание най-отгоре може да настържеш кашкавал. За тази мусака не е нужна заливка.
2. За обикновена мусака - става чудесна и без никакви запръжки. Нарязваш на дребни кубчета картофите, разбъркваш добре с каймата, 1 настърган домат и подправки. Може да добавиш и малко вода, трябва да стане гладка смес, да не е суха, като я сложиш в тавичката и заравниш с ръка, да е мекичко отгоре. Печеш, докато се зачерви и сипваш заливката. Аз я правя по следния начин - в малко масло или олио загрято сипвам 3 с.л. брашно и сол и бъркам, докато се запече брашното, след това постепенно сипвам прясно мляко и бъркам - да стане като боза. После го махам от котлона, слагам 2 яйца, разбърквам и е готово за изсипване върху мусаката. Става чудесна.
|
| |
|
|
|