|
Тема |
Защо не го направиш [re: sofianka] |
|
Автор |
Kлep (женствена) |
|
Публикувано | 03.05.02 14:30 |
|
|
по най-традиционния начин - с масло. По-вкусна рецепта, според мен няма.
Натъркваш го със сол и черен пипер, намазваш добре и обилно с олио, отгоре наръсваш с червен пипер. Слагаш в тава, сипваш вода и малко вино. Слагаш парченца масло - аз го обичам по-мазничко, та отива около половин пакетче за едно бутче. Завиваш с фолио. Пече се около 3 и половина часа, като отвреме на време вдигаш фолиото и го обливаш със соса, ако е необходимо добавяш и вода. Обръщаш го веднъж. Когато стане готово, което установяваш, бучкайки го с вилица, махаш фолиото, за да получи коричка! Става супер и има сос, в който, за гарнитура можеш да оваляш задушени зеленчуци или картофи. Що се отнася до картофите, аз най-ги обичам изпържени и след това оваляни в соса - стават знаменити, но и доста калорични! Но на празник човек може да си позволи да злоупотреби с калориите, не е ли така?!?
Да ти е сладко!
Когато Господ затваря врати, отваря порти.
|
| |
|
|
|