Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 09:31 02.07.24 
Клубове/ Хоби, Развлечения / Готварски рецепти Пълен преглед*
Информация за клуба
Тема Re: Лесна торта [re: roza]
АвторEli (Нерегистриран) 
Публикувано25.01.02 12:35  



Блатове:
1 кутия готови ТЪМНИ блатове за торта - напр. в Била продават български, полски и немски. Според мен най-хубави са полските, а най-лоши българските но и те стават. От полските има 2 размера - за малка торта, с диам. около20см. и за голяма, с диам. 26см. Всяка кутия съдържа 3 блата и струва около 2-3 лв.

Крем за малка торта: Разбиват се на пухкав крем 125г масло и 4-5с.л. пудра захар. Сварява се крем от 1ч.ч. прясно мляко,1с.л брашно, 2с.л. захар и 1 яйце. Като изстине напълно се добавя лъжица по лъжица млечният към масления крем и на края се ароматизира с ванилия.

Сварява се сироп от 1ч.ч. без 1 пръст вода и 4-5с.л. захар и се ароматизира с ром или коняк. Слага се първият блат в тортената чиния и се сиропира с 1/3 от сиропа. Намазва се с 1/4 от крема. Слага се 2-рият блат, сиропира се и се намазва с втората четвърт от крема. Накрая се слага третият блат, сиропира се и се обмазва цялата торта с останалия крем. Отгоре се украсява с едро настърган шоколад. Престоява в хладилника 5-6 часа, за да се поеме хубаво сиропът и се яде.

За големия блат кремът се увеличава с 50%.
Вместо с крем, тортата може да се покрие с шоколадова или лимонова глазура. Продава се също в Била и е два вида - чешка и на д-р Йоткер. Чешката е по-хубава.Готовата глазура стига за малка торта, въпреки че пише че е за голяма. Може да се направи и в къщи. За шоколадовата се смесват 2 пълни с.л. какао, 2с.л. пудра захар, 1/2ч.л. масло за блясък, ванилия или шоколадова есенция и много малко вода, колкото да се получи гладка кашица с която да се залее тортата. Като престои тортата, глазурата засъхва.
За лимоновата се смесва пудра захар с лимонов сок на гъста каша и с нея се намазва тортата. По-лесна торта не знам. Успех!



Цялата тема
ТемаАвторПубликувано
* Рецепта за торта roza   23.01.02 15:52
. * Re: Рецепта за торта мишoни   23.01.02 16:33
. * Re: Рецепта за торта Oливия   24.01.02 17:07
. * Re: Лесна торта Eli   25.01.02 12:35
. * Re: Лесна торта roza   25.01.02 21:33
Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2024 Dir.bg Всички права запазени.