Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 07:24 23.06.24 
Клубове/ Хоби, Развлечения / Готварски рецепти Пълен преглед*
Информация за клуба
Тема Re: Иде Никулден.... [re: Lady Blue]
Автор Meчo_Пyx (Пухкавичък)
Публикувано04.12.01 02:00  



Ето моята рецепта за Никулденски шаран. Не че много го обичаме вкъщи, особено след като се борихме с едно животно цял един Никулден, и ако не бвше се появил един приятел тъкмо навреме да го халоса по тиквата, щеше да си доживее до дълбока старост вкъщи, но крайният резултат беше много вкусен!

Никулденски шаран в тесто

Продукти: 1 по-едричък шаран, кромид лук, целина (листа и стебла), моркови, гъби, червени домати (може и консерва), кисели краставички, яйца, олио, бяло вино, стафиди, орехови ядки, магданоз, девисил (задължително !), черен пипер, сол. За тестото: брашно, 2 яйца, вода и сол

Всички зеленчуци се нарязват на ситно и се задушават. Първо лукът, морковите, целината и краставичките, после се прибавят ситно нарязаните домати, задушават се до омекване, изсипва се виното, a след това задушените отделно гъби, стафиди, сварените и нарязани на дребно яйца, магданоз, девисил, черния пипер и сол на вкус. Шаранът се изчиства от люспите, главата и перките, от вътршностите също , поръсва се със сол и черен пипер, пълни се с плънката и се намазва с мазнина. От брашното (около 300-400гр), яйцата, водата и сол 1 ч.л. се замесва твърдо тесто, което се разточва на кора около 0,5 см. Кората се маже с белтък и в нея се увива шаранът, като се внимава да не се скъса тестото. Вкусен е когато се задуши добре. Пече се в умерена фурна в тава предварително намазана с мазнина.
Много интересно, в оригиналната рецепта се казва, че преди сервиране, рибата трябва да се освободи от тестото, но в действителност, то става толкова вкусно, напоено с всички аромати, че рибното хлебче свърши първо, защото разбира се на нас не ни даде сърце да го махнем.

Редактирано от Meчo_Пyx на 04.12.01 02:22.



Цялата тема
ТемаАвторПубликувано
* Иде Никулден.... Lady Blue   03.12.01 10:13
. * Re: Иде Никулден.... sunny   03.12.01 10:34
. * ето една рецепта шapaнa   03.12.01 15:35
. * Re: Иде Никулден.... Sidiha_BiBi   03.12.01 16:46
. * Re: Иде Никулден.... Meчo_Пyx   04.12.01 02:00
. * Re: Благодаря на всички! Lady Blue   05.12.01 09:55
Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2024 Dir.bg Всички права запазени.