|
Тема |
Re: Калкан?! [re: Air Force] |
|
Автор | Chefi (Нерегистриран) | |
Публикувано | 17.08.01 17:44 |
|
|
Има доста рецепти за калкан - варен, задушен, на скара Но ти щом предпояиташ пържен ще ти напиша две рецепти:
Пържен калкан, гарниран с гъби и краставици
Рибата (с бялата кожа и костите) се прави на порции, които се поръсват със сол и черен пипер, овалват се в брашно и се пържат в сгорещена мазнина. Една глава лук и около 30г гъби се нарязват на ситно и се пържат поотделно. Когато омекнат напълно се смесват. При поднасяне рибата се поставя върху получената смес, залива се с разтопено масло и се поръсва с магданоз. Гарнира се с варени картофи и пресни краставици.
Пържен калкан с лук и картофи
Парчетата от калкана, почистен от роговата част и перките, се поръсват със сол и черен пипер, овалват се в брашно и се изпържват в растително масло. В същото масло се изпържва 1 глава лук, докато омекне, а след това и нарязани на кубчета картофи, които се размесват с изпържения лук. Отделно се запържват домати нарязани на филии.
Рибата се гарнира с картофите примесени с лук и с пържените филийки домати, към които се прибавя счукан чесън. Отгоре порциите се поръсват с дребно нарязан магданоз.
Приятен апетит и да кажеш беше ли вкусен!
|
| |
|
|
|