Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 19:26 11.05.24 
Клубове/ Хоби, Развлечения / Готварски рецепти Пълен преглед*
Информация за клуба
Тема Фарширован лук по японски [re: yф]
Автор Milada ()
Публикувано30.07.01 15:54  



Киноко но таманеги (Фарширован лук по японски)

Продукти:
4 големи глави лук, 250 гр. смляно свинско месо, 1 яйце, 100 гр. пресни гъби, 1/2 с.л. масло, 2 ч.л. соев сос, 2 ч.л. оризово вино саке (или бяло вино), нишесте.
За соса: 2 ч.ч. бульон, 2 с.л. соев сос, 1/2 ч.л. сол, 1 с.л. захар, 2 ч.л. нишесте, 130 гр. зелен фасул.

Приготвяне:
Лукът се почиства и измива; отрязва се горната му част и лукът се издълбава, така че външните два слоя да останат; отвътре луковите чашки се посипват с нишесте. Гъбите и издълбаната част от лука се нарязват ситно и се позапържват; като поизстинат се добавят месото, яйцето, соевият сос и виното. С тази смес се пълнят луковите чашки, посипват се с нишесте отвън и се поставят в тиган; добавя се сос, приготвен от бульон, соев сос, сол и захар; вари се 30 минути. След това се добавя зеленият фасул и се вари още 5 минути. Пълнените луковици се изваждат; сосът се сгъстява с разтворено във вода нишесте и се доварява за 6-7 минути. Луковиците се поливат с топлия сос и се сервират веднага.
Гарнитура: ориз и зеленчукова салата.

*** Рецептата е от един руски сайт



Цялата тема
ТемаАвторПубликувано
* Пълнен лук с три вида месо и направо...    29.07.01 18:34
. * Re: Пълнен лук с три вида месо и направо... ДжoДo   29.07.01 18:43
. * Re: Пълнен лук с три вида месо и направо... Aлбa   29.07.01 23:35
. * за лука.... ДжoДo   30.07.01 00:01
. * Re: за лука.... SlSSY   30.07.01 14:11
. * Re: за лука....хихихи ДжoДo   30.07.01 22:37
. * Koklo si mi umna i prakti4na! Sidiha_BiBi   30.07.01 23:54
. * Re: за лука.... Aлбa   02.08.01 13:36
. * Shte vzema da ti pomogna Sidiha_BiBi   30.07.01 23:52
. * Фарширован лук по японски Milada   30.07.01 15:54
. * Shte vzema da pobvam!! Sidiha_BiBi   30.07.01 23:56
. * Re: Shte vzema da pobvam!!....... ДжoДo   31.07.01 16:26
. * Mnogo smeshno..... Sidiha_BiBi   09.08.01 19:04
Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2024 Dir.bg Всички права запазени.