|
Тема |
Фарширован лук по японски [re: yф] |
|
Автор |
Milada () |
|
Публикувано | 30.07.01 15:54 |
|
|
Киноко но таманеги (Фарширован лук по японски)
Продукти:
4 големи глави лук, 250 гр. смляно свинско месо, 1 яйце, 100 гр. пресни гъби, 1/2 с.л. масло, 2 ч.л. соев сос, 2 ч.л. оризово вино саке (или бяло вино), нишесте.
За соса: 2 ч.ч. бульон, 2 с.л. соев сос, 1/2 ч.л. сол, 1 с.л. захар, 2 ч.л. нишесте, 130 гр. зелен фасул.
Приготвяне:
Лукът се почиства и измива; отрязва се горната му част и лукът се издълбава, така че външните два слоя да останат; отвътре луковите чашки се посипват с нишесте. Гъбите и издълбаната част от лука се нарязват ситно и се позапържват; като поизстинат се добавят месото, яйцето, соевият сос и виното. С тази смес се пълнят луковите чашки, посипват се с нишесте отвън и се поставят в тиган; добавя се сос, приготвен от бульон, соев сос, сол и захар; вари се 30 минути. След това се добавя зеленият фасул и се вари още 5 минути. Пълнените луковици се изваждат; сосът се сгъстява с разтворено във вода нишесте и се доварява за 6-7 минути. Луковиците се поливат с топлия сос и се сервират веднага.
Гарнитура: ориз и зеленчукова салата.
*** Рецептата е от един руски сайт
|
| |
|
|
|