|
Тема |
Re: kitaiska recepta? [re: gladnichyk] |
|
Автор |
woman (обичаща) |
|
Публикувано | 04.04.01 12:57 |
|
|
Тази рецепта е на Дружка, публикувана отдавна:
"Ето как правя пилето. 1.Едно средно пиле/не от замръзените/ се накълцва на малки парченца, с костите. Например крилцето на две, двойното бутче на шест и т.н. 2.Във висок голям тиган слагам 4 супени лъжици маслинено олио/ може и слънчогледово/ и в него опървам до лек златист цвят 1 глава кромид. Пускам парченцата пиле и го оставям да се поопържи, като леко обръщам парченцата с дървена лъжица.Слагам дафинов лист, черен пипер, зърна горчица, сол. 3. След като се е леко поопържило пилето изсипвам 1-1 и половина винена чаша коняк "Плиска" или уиски, в която предварително съм сложила непълна кафяна чашка захар.Продължавам да пържа пилето докато поеме алкохола. 4. Слагам нарязана китка магданоз и оставям пилето още две минутки на огъня. Малко преди да го снема от огъня прибавям две смачкани скалидки чесън, на които предварително съм махнала зародиша в средата. 5. Дръпвам го от огъня и го захлупвам за две минути. 6. Сервира се с бял ориз и хубаво българско Момино вино. Да ви е сладко "дружкиното" пиле. Дружка"
Страхотно се получава, наистина. Аз, обаче смених захарта с мед, и изпържих сурови фъстъци заедно с пилето. Добави и автентични китайски подправки и ... Ола!
Да ти е вкусно...
|
| |
|
|
|