Ето им на снимка джинджъра, с пораснали пъпки.
Тази снимка не е от ТЕХНИЯ джинджър, а крадната от нета.
Публикувана е в поне 10 статии на секви езици, даже не се знае чий е оригиналът.
В един специализиран градинарски форум, в който качват снимки на собствени неща от градината, често се оплакваха, че съмнителни некоректни бг търговци им ги крадат, за да ги ползват за реклама на стоката си.
Щях да ти обърна внимание, още когато си постна линка и поръчката, ама минало-бешело, ко да се обаждам, като вече си снесла пари за глупости.
Сега си накисни за една нощ "холандските" коренища в топличка, не гореща водица, подсуши ги, сложи ги в неква съдинка, покрий отгоре със стеч фолио и ги остави на топло и светло някъде в кухнята, до няколко дни ще си покажат белите връхчета. Чак като щръкнат, ги нарежи, тъй щото всяко парче да съдържа поне 2-3 тръгнали да покарват пъпчици, напудри срязаните места с дървесна пепел или въглен и ги мушни в саксийки с торопочвена рохкава смес с кълновете нагоре и покрити с малко почва. Туй са ти заготовките за разсад. Оставяш ги на топло и светло и внимаваш да не преполиваш, за да не загният. Като ти покарат хубави зелени стръкчета и в оранжерията ти се стопли достатъчно, като за домати, си ги пресаждаш в почвата. Куркумата е тропическо растение, обича топло, влажен въздух, леко влажна почва и завет. Не си пада по студ, вятър, суша, пълен слънчев пек и голяма жега. Ако въздухът се засуши, пулверизирай.
ЗАБРАНА ОТ: UnicaDonna, sladunka medunka, Liya, saksun, NUT, jumbles
|