|
Тема |
Как да се справим с бялото зеле-> сарми [re: Deern] |
|
Автор |
Deern (ღ) |
|
Публикувано | 08.06.11 19:18 |
|
|
Взима се една бяла зелка, от онези твърдите, които трябва да ги режеш с голямата брадва Взима се остър нож и се изважда стеблото/пънчето на зелето. Най-добре ако Роксана забива ножа на последователни места в кръг, без да се опитва с един замах да среже пънчето, иначе ще счупи ножа.
Внимателно се отделят/обелват големите листа и се бланшират 10 мин в подсолена вода.
Забърква се кайма със сол, чер,червен пипер, горчица, яйце и който иска лук.
слага се по 2 лъжици на едно листо и се завива в 2та края напреки и после се ролва цялото. И се забожда една или две клечки за зъби за всеки случай. И се запържва леко в тигана, за да държи формата и на Роксана да не й е хлъзгаво листото
После се нарязва останалото зеле надребно и се запържва с лук и после се налива малко вода и малко доматено пюре ( и подправки, сол, чер пипер и каквото ви хрумне) -Ако стане по-рядко, може да се сгъсти със сгъстител за сосове или просто 1 чаена лъжичка брашно ( от онези най-малките)
После сармите се нареждат в една тава и се заливат със соса и се пекат във фурната, най-добре на въртящ се въздух, за около час.
С вирсинг ( за Роксана Savoy cabbage) става по-лесно, защото зелката е "цъфнала"и листата се отделят по-лесно, но пак се запържват като бялото зеле.
Редактирано от Deern на 08.06.11 19:18.
|
| |
|
|
|