Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 22:01 18.07.25 
Клубове / Общества / Българи извън България / Българи в Европа Всички теми Следваща тема Пълен преглед*
Информация за клуба
Тема Как да се справим с бялото зеле-> сарми [re: Deern]
Автор Deern (ღ)
Публикувано08.06.11 19:18  



Взима се една бяла зелка, от онези твърдите, които трябва да ги режеш с голямата брадва

Взима се остър нож и се изважда стеблото/пънчето на зелето. Най-добре ако Роксана забива ножа на последователни места в кръг, без да се опитва с един замах да среже пънчето, иначе ще счупи ножа.

Внимателно се отделят/обелват големите листа и се бланшират 10 мин в подсолена вода.

Забърква се кайма със сол, чер,червен пипер, горчица, яйце и който иска лук.

слага се по 2 лъжици на едно листо и се завива в 2та края напреки и после се ролва цялото. И се забожда една или две клечки за зъби за всеки случай. И се запържва леко в тигана, за да държи формата и на Роксана да не й е хлъзгаво листото



После се нарязва останалото зеле надребно и се запържва с лук и после се налива малко вода и малко доматено пюре ( и подправки, сол, чер пипер и каквото ви хрумне) -Ако стане по-рядко, може да се сгъсти със сгъстител за сосове или просто 1 чаена лъжичка брашно ( от онези най-малките)


После сармите се нареждат в една тава и се заливат със соса и се пекат във фурната, най-добре на въртящ се въздух, за около час.


С вирсинг ( за Роксана Savoy cabbage) става по-лесно, защото зелката е "цъфнала"и листата се отделят по-лесно, но пак се запържват като бялото зеле.

Редактирано от Deern на 08.06.11 19:18.



Цялата тема
ТемаАвторПубликувано
* Кулинарна тема Deern   30.05.11 10:37
. * Re: Кулинарна тема |   30.05.11 17:45
. * Ooha Deern   30.05.11 21:30
. * Re: Ooha |   31.05.11 00:23
. * Да, вярно Deern   31.05.11 00:34
. * Re: Да, вярно |   31.05.11 18:37
. * Re: Да, вярно Muskat   31.05.11 20:58
. * Re: Да, вярно Deern   01.06.11 09:22
. * Много важно! Deern   31.05.11 15:14
. * по-различната валдорфсалата Deern   01.06.11 20:02
. * Как да се справим с бялото зеле-> сарми Deern   08.06.11 19:18
. * Re: Как да се справим с бялото зеле-> сарми !Roxana!   08.06.11 23:49
. * С удоволствие. Deern   08.06.11 23:59
. * Re: С удоволствие. !Roxana!   09.06.11 00:20
. * Re: Кулинарна тема Dragoness   30.06.12 16:03
Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.