|
Тема |
Re: не се тревожи [re: zaphod] |
|
Автор | И. (Нерегистриран) | |
Публикувано | 24.04.03 15:57 |
|
|
Това, че генно-модифицираните растения издържат на третиране с повече пестициди на практика означава, че при третирането с пестициди, тези растения ги натрупват в себе си, без пестицидите да им вредят, докато за останалите растения пестицидите (най вече хербицидите) са смъртоносни. След това тези пестициди се поглъщат от хората или животните, ако са предназначени за фураж. Специално в САЩ,напр. критериите по отношение на това какви храни могат да се ползват за храна на хората или животните са страшно занижени. Т.е. производителите на храни нямат задължението да упоменават дали става дума за генно модифицирани храни или не, върху хранителните продукти. По европейските стандарти, генно модифицирани храни се използват основно за фураж на животни и задължително се отразяват в етикета на стоката, ако тя е предназначена за храна на хората. Човек трудно може да се опази в наше време от генно модифицираните храни, но мисля, че трябва да се опитва. Хората в индустриално развитите държави, които могат да си го позволят, избягват тези храни и търсят екологично чисти. Същото се отнася и за производството на детски храни например - предпочитат се естествени продукти. Не знам дали ви е известно, но има шокиращ бум на алергии сред новородените в България. И едва ли не е вече естествено децата да се раждат с непоносимост към майчиното мляко. Това е страшно. Природата блокира естествения възпроизводствен процес при човека. Защо мислите се случва това?
|
| |
|
|
|