|
Тема |
Re: От толкова [re: Baldrian] |
|
Автор |
e ta (7.62) |
|
Публикувано | 24.11.21 19:05 |
|
|
Класиката е като за кисело зеле.
На 10 литра вода - 400 грама морска сол.
Заливаш, претакаш, ферментират и след няколко дни ядеш.
Всякакви добавки са на вкус. Лозови пръчки, нежни вишневи клонки с листата (ако не са окапали вече ...), смокиново листо, ама не е за всеки вкус, дава една тръпчивост и особен аромат, чесън, лук, копър стръкове, черен пипер, зрънца хардал, парченца от корен хрян.
Аз слагам копър, резенчета лук, зърна черен пипер и пресичам ферментацията с мъничко натриев бензоат, на върха на лъжица колкото две зърна грах за едно 20 литрово бидонче.
|
| |
|
|
|