| 
	
 | 
	
          
            
              
                | Тема | 
                   Re: Някои неща за храните. [re: Aлбa] | 
                 |  
| Автор | Dea_ (Нерегистриран) |   |  
| Публикувано | 22.10.03 18:37 | 
 
 |  
 
 |  
        | 
         
        
  
        
				А къде остана райската ябълка?!
 Още малко да поузрее и си я редим в къщи,за да поомекне както мушмулите.
 Чувала съм,че консумацията на тази ябълка точно преди зимата е толкова важна,колкото консумацията на първата коприва.Райската ябълка е дар от 
 Бога /е вярно,че не чак токова вкусен/,с който да подготвим организма си за зимата,когато няма толкова много източници на витамини и минерали.
 
 За алабаша съм чувала,че бил селенова бомба-не знам до колко е вярно,но си струва да се консумира имайки предвид колко  е неоходим селена за организма ни.Знам,че селен има най-вече в чесъна.
 Някой ако знае друг източника на селен моля да се обади?!
 
 И аз си направих сироп от полски бъзак,но все си мисля за захарта,която наблъскваме вътре.Четох,че можело да стане и с мед.
 Някой пробвал ли е този вариант???
 
 Много важно е цяла зима да се яде грейпфрут.
 Вярно,че това не се подчинява на принципа "плода да е само според сезона и от региона",но като го имаме и при нас макар и транспортиран е по-добре да го хапваме,тъйкато е много полезен.Задължително трябва да се яде с всички ципички и люспички около кората/колкото и горчиви да са те/,защото в тях има много биофлавоноиди и пектин.Освен че подсилва имунната ни система,той ни пази и от рака,подобрява функциите на сърцето,изчиства ни от слуз и холестерол.
 Да ви е сладко!
  
  
        
        
  
          |  | 
 |    |   
 
 |  
 |   
 |