|
Тема |
Re: Някои неща за храните. [re: Aлбa] |
|
Автор | Dea_ (Нерегистриран) | |
Публикувано | 22.10.03 18:37 |
|
|
А къде остана райската ябълка?!
Още малко да поузрее и си я редим в къщи,за да поомекне както мушмулите.
Чувала съм,че консумацията на тази ябълка точно преди зимата е толкова важна,колкото консумацията на първата коприва.Райската ябълка е дар от
Бога /е вярно,че не чак токова вкусен/,с който да подготвим организма си за зимата,когато няма толкова много източници на витамини и минерали.
За алабаша съм чувала,че бил селенова бомба-не знам до колко е вярно,но си струва да се консумира имайки предвид колко е неоходим селена за организма ни.Знам,че селен има най-вече в чесъна.
Някой ако знае друг източника на селен моля да се обади?!
И аз си направих сироп от полски бъзак,но все си мисля за захарта,която наблъскваме вътре.Четох,че можело да стане и с мед.
Някой пробвал ли е този вариант???
Много важно е цяла зима да се яде грейпфрут.
Вярно,че това не се подчинява на принципа "плода да е само според сезона и от региона",но като го имаме и при нас макар и транспортиран е по-добре да го хапваме,тъйкато е много полезен.Задължително трябва да се яде с всички ципички и люспички около кората/колкото и горчиви да са те/,защото в тях има много биофлавоноиди и пектин.Освен че подсилва имунната ни система,той ни пази и от рака,подобрява функциите на сърцето,изчиства ни от слуз и холестерол.
Да ви е сладко!

|
| |
|
|
|