|
Тема |
Re: една гастрономична тема [re: rudi] |
|
Автор |
Eдин (такъв) |
|
Публикувано | 05.09.04 03:21 |
|
|
Браво бе Защо ми стана смешно?! Я кажи тогава една типично белгийска манджа, като си толкова компетентен!
Шукрут се казва на киселото зеле, на което в Германия му казват зауеркраут, а в Холандия зюркол. То не е манджа, а съставка и я има в много страни.
Белгия е държава, която включва няколко френски и нидерландски области и съществува по-малко от 2 века -- от 1830 г. Във френската част се ядат, разбира се, манджи, които по начало са френски, но сега са и белгийски. А и се наричат по същия начин, защото езика си е френски. По твоята логика България би останала съвсем без български манджи, защото повечето ще излязат турски и гръцки.
-- Liebchen - sweetnessheart, what watch?
-- Ten watch.
-- Such much?
|
| |
|
|
|