|
Тема |
Re: китайското зеле [re: miravmbd] |
|
Автор |
nelka (непознат(-ka)) |
|
Публикувано | 04.09.04 22:50 |
|
|
Ето,ще се опитрам да обясня как...
Предполагам че би могла да бланшираш листата преди да завиеш плънката в тях,но аз не го правя.Ако са леко отпуснати(повехнали),това помага на процеса,но то се отнася само до обвивните;към центъра салатата е все пръхкава.
Поставям плънката в широката част на листа и след като подгъна от трите страни,започвам да навивам.След първия оборот става трудно при свежи листа,затова с ножа,придържайки вече навитото,правя 2-3 спомагателни разреза напреко на стеблото(от долната страна).Само минавам леко с острието и листът сам се сцепва така,че да продължа с навиването.Когато реша че се е получила една "прилична" сърма,отстранявам остатъка от стеблото,да кажем изрязвам излишните около 10см(това съвсем на око- не съм мерила...а и зависи от големината на самото зеле).
Дали успях да обясная...
Поздрави!
|
| |
|
|
|