|
Тема |
Re: една гастрономична тема [re: янa] |
|
Автор |
julgreko (dete) |
|
Публикувано | 04.09.04 17:14 |
|
|
Аз пък да си кажа чесно предпочитам белгийските манджи и то защото моя мъж може само да ги приготвя Като ми каже че червеното зеле,шукрут,рататуй или нам кво си трябва да се остави да къкри на огъня нам колко си часа и да се разбърква от време на време ме хващат нервите и пльоскам меса с краве масло за по-бързо които ядем със салата .В интерес на истината прословутите пържени картофи също само мъжа ми ги приготвя но много рядко по веднъж в месеца - избягваме пържено.
Когато ми се прияде нищо българско си готвя аз а за гости задължително отделям почти цял ден за приготвяне на разни бг специалитети
Иначе тук в Белгия се харесват бг манджи със сос като например - каварма кебап,друсан кебап,пълнени чушки или домати със месо,дробчета на фурна и мусаките ако ги оставя по-сочни,зелени баници,яхнии всякакви,плакии и супи.
Що се отнася до бг салати,таратор,маслини,ориз,зелеви или лозови сърми,боб,леща,обикновена баница или нашенските закуски - се мръщят и вече не готвя

|
| |
|
|
|