|
Тема |
Re: една гастрономична тема [re: kami] |
|
Автор |
miravmbd (непознат
) |
|
Публикувано | 02.09.04 12:37 |
|
|
Нарязвам гъбите на ситно,или ги настъргвам на рендето,че става по бързо. около кг за 4,5 човека.Слагам хляб-една филиика накиснат в малко прясно мляко,2яица ,но и с едно става,брашно ,и подправки-магданоз,чер пипер,сол.
Към получената смес,т.нар каима прибавям хляба,изстискан от млякото,и останалите по горе изброени.Омесвам ги.И тук може или ди да ги панираш в яице с брашно или просто да ги овъргаляш в брашното.Така стават малко по къдрави,но пак са много вкусни.
Слагаш и една гарнитура от салатка с доматки,печени чушки,краставичка,или пък кислели краставички или пък каквото ида е зада запълни чинията и готово.Малко е трудоемко с нарязването на цял кг гъби,ама в името на доброто представяне и вкусотията се търпи.
|
| |
|
|
|