|
|
| Тема |
Фасулска работа [re: Ariel] |
|
| Автор | Дядo пoп (Нерегистриран) | |
| Публикувано | 16.04.01 02:09 |
|
|
|
Взема се 2 кг. телешко шкембе, почиства се и се слага в 3-4 л. вода. Във водата се слага, сол и една глава стар лук (неизчистен, без да се нарязва), добавя се също след като заври 100 мл. ракия или водка (това убива неприятната и силна миризма при варенето). Вари се докато се свари добре. Ако не е в тенджара под налягане може да отидат 4-5 часа. При това се добавя достатъчно допълнително вода за да не загори. Свареното шкембе се изважда и след като изстине малко се постила на дъска за рязане. Нарязва се на лентички 0.50 - 1.00 см., а лентичките се накълцват на малки парченца.
Тогава:
Вариант 1
Водата от варенето се застройва с прясно млако и се добавят нарязаните късчета.
При консъмиране се допбавя обилно сщукан чесън, лютив ,едро счукан червен пипер, може и малко черен пиер.
Ох, горещо, горещо, направо ми избива пот от кеф, като го пиша.
Вариант 2
Водата се хвърля. Късчетата шкембенце се запържват в сгорещена мазнина. Към края на пърженето се добавя счукан чесън, колкото само да се опари от огъня. Миризмата е невероятна. Наръсете с лют червен пипер.
Бира, бира, ох още една бира.
Вариант 3
Водата се хвърля. Късчетата се поставят в тава и се хвърлят във сгорещена фурна, добавя се и малко мазнинка. Като се припече достатъчно се поръсва с нарязани скилидки чесън, а от горе с настърган кашкавал и се връща във фурната докато се разтопи кашкаваля. Вади се и се поръсва с лют червен пипер.
Ох, бирата ще свърши
Кво стоите, не чакайте ами отивайте за бира !
ако, като мен съгрешите господ ще ви прости, дори и по време на пости
да ви е сладко
| |
| |
|
|
|