|
Тема |
Re: Пробито казанче на фритюрник [re: Диaн] |
|
Автор |
Sapiens (The Pope's Boss) |
|
Публикувано | 09.06.10 17:12 |
|
|
Изгарянето на тефлона не е толкова страшно, въпросът е, че реално дъното на едно казанче на фритюрник не се ползва за абсолютно нищо, което да опира повърхността му.
Правят се тефлонирани единствено, за да се мият много по-лесно, което за мене е малко съмнително...
Затова най-разумното и сигурно решение си остава болтче с полуобла глава, (може и без шлиц, като нит), шайба неръждавейка, шайба силикон, отдолу- отново шайба силикон, неръждавейка, гайка.
С този пакет гарантирано няма да пропусне мазнина и след многократно нагряване и изстиване.
Но ако няма силиконови шайби, пропускането е почти сигурно, освен ако отдолу не се сложи допълнителна контрагайка, против развиване.
"Истината рядко е чиста и никога проста.“ - Оскар Уайлд
|
| |
|
|
|