|
Всичко, което си писал е абсолютно вярно и правилно.
Но на принципа : 100 човека - 100 мнения, искам и аз да допълня с моето.
Когато в една кухня наистина се готви, цялата й повърхност неминуемо се покрива с фин маслен слой. Когато се изпарява парата от готвене, пържене или варене, тя носи със себе си фини маслени капчици, които с конденза върху стените, който е неизбежен, се отлагат.
Затова и кухните се правят с много плочки, за да се почистват сравнително лесно с подходящи препарати, които разлагат мазнините.
Това, което казвам, важи и за големи, и за малки кухни, въпрос е само на време...
Затова моето мнение е, че е добре да има плочки на по-голяма площ.
Разбира се, зад уредите, зад мивката , дори и зад печката, това е по-скоро излишно, дори само от факта, че едва ли някой нормален човек ще мести печката си често, за да мие плочките зад нея...
Наистина, около мивката и плотът на който стои има водобранни лайстни, които спират влагата поди зад мивката, но над мивката отново важи факта, че при миене на съдове от топлата вода и препаратите, които разтварят мазнините, отново се изпаряват и отлагат маслени капчици по цялата кухненска площ и особено около мивката.
Затова - над мивката и над и около печката е добре да има колкото може повече плочки, за да се почистват с препарати по-лесно.
Дори и това да изглежда като кланица.
В крайна сметка много по-лесно е да се почисти една площ с препарати, отколкото да се боядисва наново всяка година или през 6 месеца...
А има ли някъде фино маслено покритие, неминуемо това е лепкава повърхност за целия домакински прах...
А да не говорим за отвратителната способност и гаден маниер на мазнините да полимеризират и да образуват устойчив слой...
Който е чистил кухненски шкафове след петгодишно нечистене, знае отлично за какво говоря.
Затова - повече плочки - по-малко ядове.
Това е моето мнение на препатил с малки кухни човек...
И, нали се разбрахме, межда малката и голямата кухня, разликата в замърсяването е само въпрос на време...
"Неназованите неща не променят смисъла си..."
|