|
Тема |
Re: как да разредим ракията [re: Xoлдън] |
|
Автор |
Bakлин Xpиcтoв (по идеите) |
|
Публикувано | 15.09.08 16:18 |
|
|
По целия свят технологията за производство на високоалкохолни напитки е една. Приготвя се спирт (етилов) чрез ректификация. Разрежда се до необходимия градус с подходящата вода. Не е дестилирана! Обикновено водата дава специфичния вкус на различните марки. В евтините напитки се добавят оцветители, есенции, захарен сироп и т.н, бутилират се и се пускат на пазара. Средноскъпите имат определен процент спирт отлежал в съответните стърготини. Скъпите отлежават в бурета. За най-скъпите бурето се ползва само когато е ново или рехабилитирано. В някои случаи при скъпите напитки се използват определени видове дърва за огъня на който ще се приготвя есенцията. И т.н. Абсолютно прав е бил човекът, че няма кубински спирт. Те и рома в Куба го правят пак от същия спирт.
Сега и за утайката. Варената в казан ракия далеч не съдържа 56 обемни процента алкохол и 44 обемни процента вода. Било то и мерено с "градусомер" Има висши мастни киселини, висши алкохоли, малък процент метанол и всякаква друга смрад. Смесването на водата със спирта е екзотермична реакция. Интензивното разбъркване увеличва количеството топлина която се отделя за единица време. Условията стават подходящи за получаване на майонеза. Същата може да се утаи чак пролетта. На руснаците всичкия им самогон е белезникав на цвят и леко лигав на пиене, но те казват, че това е истината. Та те така...
Абе, козата си сака пръч. Не, че тати не може, ама си сака.
|
| |
|
|
|