|
Тема |
Re: Помощ! Хладилен техник или сервиз [re: la_gata_negra] |
|
Автор |
ptj (минаващ) |
|
Публикувано | 07.07.08 00:16 |
|
|
Един вагон обяснения и всички до едно бесмислени. Причината е простичка - хората имат някаква представа, но не са се сблъсквали досега с подобен проблем очи в очи.
Не ви трябва никакъв техник. Хладилника ви е напълно изправен.
Най-вероятно е стоял по-дълго отворен или често го ползвате. Би трябвало да има индикатор за темтературата. Ако тя е над -15 причината е ясна. Най-често това се получава след частично замръзване на камерата на хладилника (нищо че е "No frost"). Трябва да извадите всички продукти, да го изключите и после да го измиете с топла вода за да падне всичкия лед. Най-добре става с маркуч. Спрете, едва когато насякъде по ребрата и тръбичките не остане и следа от обледеняване. После го подсушавате (може да ползвате сешоар) и отново го включвате. Цялата операция за чистене ще ви отнеме не повече от 30 мин, а времето за достигането на работната температура (-20 градуса) ще е около 3 часа. Докато работих в ресторан ми се налагаше да съхранявам замразеното месо за скара точно в подобен хладилник. Поне веднъж месечно го чистих по-този начин. По-принцип хладилника сам си има режим за размразяване, но той е доста по-бавен. Обяснената от мен технология няма да навреди на хладилника ви. Споделям единствено собствения си опит.
Редактирано от ptj на 07.07.08 00:37.
|
| |
|
|
|