|
Тема |
Re: Буре за ракия [re: Cвилeн] |
|
Автор | WWW (Нерегистриран) | |
Публикувано | 08.12.05 08:09 |
|
|
Най-добро е дъбовото, после акациевото, черничевото и т.н. Бурето се избира по майстора и литрите. Ново буре нищо не се прави, виж по-нататък си требе накисване. Като за начало му наливаш малко ракия, отъркаляш го, огледаш го и след някой час го пълниш. Пълниш докъдето искаш, не може току-така да го разсъхнеш. Сега, за отлежаването нямам много опит, щото няма как да отлежи при мен ракията. Но до година, мисля, без проблем. Не съм сигурен, но мисля, че в бурето ракията се държи временно, за цвят, аромат и ефекта на "усилване" на градуса. Кказвали са ми, че дървото "пие" водата. Не съм проверявал, обаче градусите преди и след наливането.
Обаче си заслужава буренцето.
|
| |
|
|
|