|
Тема |
Re: Някой варил ли е ракия от ечемик? [re: dinamitko] |
|
Автор | n_a (Нерегистриран) | |
Публикувано | 24.09.04 17:05 |
|
|
татко ми каза че си има ноу-хау и сега ще го дадеееем:
velimir.petrov@dir.bg: Имаше период, когато се интересувах как да си направя уиски! Дядо Петко Рачов Славеиков има интересна книжка-библиографска рядкост, с разни рецепти от истамбулската си младост; там е рецептата за правене на СОЛОД - сега му викат МАЛЦ; в каца се слага две трети пивоварен ечемик; залива се с вода за 24 часа; излива се водата и се оставя да покълне, като се раздрусва, да се разместват пластовете, да диша; когато кълнат стане 3 пъти по-дълъг от зърното /повтарям -3 пъти, а не колкото зърното!/ се разстила на силно слънце или, както тои казва - във фурната след опичането на хляба, да завехнат кълновете и се отвяват; това е СОЛОД -МАЛЦ и е за разни цели; ще рече: сладкото от зърното, което разтворено с вода може да ферментира по познатия начин; опушването може да стане само с ТОРФ, за да пунтира уиски!
Сега битува една аджамииска глупотевина - слагат суров ечемик /за мая/, вода и захар и като прекипи варят ракия-руски самогон, с отвратителни качества - жива отрова... и си я харесват!!! Може да ми задавате и други въпроси на горния ми Е-маил! вп
|
| |
|
|
|