|
Тема |
Re: Някой варил ли е ракия от ечемик? [re: B-52] |
|
Автор | dinamitko (Нерегистриран) | |
Публикувано | 21.09.04 18:48 |
|
|
Аз лично, бих я сварил от малц...
За целта трябва да накиснеш ечемика във вода за 3 дни, след което да го разстелеш и да го обръщаш с лопата, докато кълновете станат с дължината на зърното... /около 4 дни./ внимавай, да не се овъгли при кълненето - отделя се доста топлина/
Ако успееш след това да го опушиш, ще сдобиеш, чудесен продукт, ако не успееш - здраве...
Смилаш го на брашно, забъркваш го на каша, добавяш малко мая /пивни дрожди/, оставяш го да ферментира в херметически-затворен съд.
Следва, разбира се, дестилация. Желателно е да го "препечеш"
Получения продукт, се консумира в умерени количества /по лекарско предписание/ 1-2 пъти дневно пер орално.
![](http://i.dirbg.com/clubs/icons/tongue.gif)
Наслука!
|
| |
|
|
|