|
Тема |
Re: Мнение... [re: @@] |
|
Автор | NumLock (Нерегистриран) | |
Публикувано | 12.06.02 14:41 |
|
|
"Maj sa ti dosta pra6livi i u4ebnicite i znanijata...."
Учебниците ми не прашасват, защото навремето ни ги даваха безплатно и в края на годината ги прибираха обратно :( За знанията си абсолютно прав :(
"Zvu4i6 naukopodobno, no si pomisli za slednoto:" - не мога да коментирам
"1. Bojlera nikoga ne e palen samo s voda. Kakto i da go palni6, ostava vazduh..."
Кога съм твърдая обратното? Водата стига приблизително до горния край на тръбата за топлата вода. Е малко отгоре разбира се.
"2. Garneto na bojlera ne e idealen ( neraz6irjaem) sad. Na praktika sa6to se raz6irjava pri nagrjavane..."
Това също е естествен закон, който не мога да отреча. Има и изключения - виж случая с водата :) Това разширение не е кой знае какво. Коефицентите на разширение при твардо състояние са най-малки, при течно малко по-големи. В газообразно - още по-големи.
"3. Balansa e to4no za tova, da regulira naljaganeto." точно така
"T.E. TRJABVA da te4e." е точно с това ни правят на маймуни. Не не трябва да тече при нормални условия. Ако е регулиран както трябва, не трябва да капне дори капка ако всичко е нормално - т.е. докато работи терморелето
"Drug vapros, kolko ( zavisi ot nastrojkata). " - от тази настройка зависи не само колко ще капе, но и КОГА ще започне да капе!
"4. Malko matematika...dV/V=BdT. B=0.00035 1/K e koef. na obemno raz6irenie ( 35 gradusa).Moje da si smetne6 sam kolko e uveli4enieto na obema
5. Bojlera ne garmi ot toplinno raz6irenie na te4nata faza na vodata. Garmi sled preminavaneto i v para..."
И за това си прав и никога не съм го отричал. Докато се разширява водата - нищо страшно, тя не може да се разшири много ==> не може да се повиши много налягането в бойлера. Опасно става, когато водата започне да сменя агрегатното си състояние т.е. кипи. При нормални условия това става при 100 градуса С, като се вземе предвид по-високото налягане, в бойлера тази температура става дори по-висока. Значи докато терморелето работи нормално - няма опасност. За преминаването на водата в пара ми се въри в главата цифрата 1500. Толкова пъти се увеличава обема на водата, когато се превръща в пара, но не съм никак сигурен. И най-важното - не бева да се бърка водната пара с нагретия въздух над водата, двете са коренно различни неща.
И защо ги написах всичките тези работи? Само и само да ти кажа, че:
1. Ако е добре регулиран, предпазния клапан НЕ ТРЯБВА да капе.
2. 007 е прав, че има значение дали над водата в съда има въздух или няма. Има значение и колко е той.
|
| |
|
|
|