Здравейте, момичета и момче! За много години и свалени кг-та! Добре дошли на новичките, успех - всичко се постига, при това с кеф, но трябва и мъничко усилие от ваша страна; на ветеранките - честити постижения, много да им се радвате!
Може отдавна да не съм писала, но духом съм с вас - не пиша, когато нямам достъп до нет.
Да ви се оплача първо - въпреки стоицизма, с който се справих с коледните и новогодишните изкушения, качих 10 кг, от 86 (с които се качих на самолета) на 96 (с които пристигнах у дома!)! Само за 1 ден, докато се прибера в Бг! От тия 10 вероятно смъкнах 1 още на следващата сутрин, защото поне 100 пъти се качвах и слизах от кантара, но не би... След няколко дена безплодни опити и неоправдани надежди единият от нас, аз или кантара де, да се вразуми, отидох и си купих нов кантар, защото реших, че тоя или е откачил, или е вампирясал, но новият показа 95! Гравитацията ли е проблем? Аз си мислех, че и в Австралия гравитацията е същата, но май не е. В момента ЛОШИЯТ кантар ме показва 90.5, затова реших засега да си запазя линийката за вдъхновение, а като тръгна обратно и се включа оттам, да не се чудите, ако за един ден сваля 8-10 килца наведнъж.
Абсолютно режимна съм, даже би трябвало да съм благодарна на тоя инцидент, защото ме амбицира - а след повече от една година дюканстване трудно се намира свеж стимул.
Между другото, след като се прибрах, свалянето тръгна стремглаво надолу. Не знам дали е от стреса, смяната на климата или стриктния рибно-белтъчен режим (експериментирам; после по-подробно ще го опиша), но пък и не се движа в момента толкова интензивно, но мистериозните кг-та слязоха от 96 на 90.5 за по-малко от 10 дена. Дори 2 да са били вода, макар че когато пътувам не мога нито да ям, нито да пия повече от 500 мл, понеже иначе се чувствам много зле, особено при кацане, пак е размърдване! Така че, предполагам, режимът е виновен. В момента карам предимно на риба (пангасиус, таранка, сьомга), омлети от белтъци, киселото мляко във вид на степ-желе, фалшива майонеза (кисело мляко, чесън, копър, кисела краставичка за овкусяване на рибата) и с триците за закуска е общо не повече от 1 - 1.5 кофичка на ден, не повече от 5-6 пръчки рачешки рулца; в ПЗ различното е, че добавям водорасли при всеки удобен случай (но пък поне от месец ги използвам в ПЗ, че и в П в супите).
За Кукита и водораслите: извинявай за закъснелия отговор, прочетох ти въпроса преди време, но докато се натуткам да отговоря, се наложи пак да пътувам и нямаше как. Използвам водорасли нори за суши и хай-даи за салати, супи и сосове. Има ги и в БГ - не знам дали е редно да пусна линк към магазините (Дорче?). Малко особен вкус имат, по специално хай-дай, но се започва с мъничко, докато им свикне човек. Хубавото е, че при хипофункция на щитовидката получаваш допълнително йод, а и са полезни по принцип.
Насъбрала съм много шантави рецепти, тук ли да ги пускам?
За стевията - даже и във Великобритания, която е инициаторка на забраната за промишлена употреба на стевия в ЕС, стевия се намира, при това съвсем легално, на тук нали сме по-католици и от папата... Забраната се отнася именно за употребата на стевия при масово производство - промишлено, професионално сладкарско (леле че тъпо звучи, но се разбира) и др. подобни, докато за лична употреба свободно може да се поръча при т.нар. herbalists - специалисти по алтернативна медицина, които са лицензирани да практикуват билколечение. И за БГ това може да е вратичка, но не съм сигурна, че тук имаме хора с подобен професионален статут.
Това са новините около мен; отслабваща седмица на всички!
|