Здрасти, права си за книжката с рецептите. И на мен ми се струват много нестандартни. Някъде в основната книга имаше рецепта за палачинка от трици, която си правя понякога като заместител на хляба, а и защото по друг начин триците не са ми вкусни. Рецептата за една тлъстичка палачинка (не бива да се прекалява) е следната:
2 с.л овесени трици смесваш с 2 с.л. пшенични трици и 2 с.л. обезмаслена извара, добавяш едно яйце, малко сол и омешваш с вилица (аз добавям и малко обезмаслено мляко). Като разбиеш сместа я сипваш на предварително нагрят тефлонов тиган с две капки зехтин на дъното. Печеш от двете страни.
Момичета, искам да ви споделя една невероятна дюканска гозба за фаза П+З, която сътворих вчера и си облизах пръстите. Става бързо и лесно.
За една порция: мятате една пил. пържолка на скара или на плоча, междувременно приготвяте следния сос в отделен съд на котлона, за предпочитане тефлонов: смесвате гъби с парченца пресни броколи и 3 с.л. обезмаслена извара, заливате с малко бяло вино, сол, риган, чубрица, чесън на прах (задължително), чер пипер. Слагате похлупак, за да не се изпари течността и изчаквате да се задуши всичко като от време на време разбърквате. След около 6-7 мин. на умерен огън сосът е готов. Изсипвате го директно от тигана върху готовата пържола и бон апети! Аз поръсвам и с малко пармезан. Чичко Дюкан казва, че това е най-нискокалоричното сирене, така че не е голямо прегрешение. Вкусът много наподобява на ястието "Пиле Рокфор".
|