|
Тема |
В общи линии [re: jenny] |
|
Автор |
no_bs (VBBBF) |
|
Публикувано | 21.11.04 22:26 |
|
|
си права. Дори съм чела твърдения, че ръководителят на въпросното харвардско изследване е бил страстен привърженик на теорията против млякото. Не бих казала, че нямам никаква вяра на тукашните изследвания, но обичам да прочета и как точно са правени, от кого са спонсорирани и как ги оценява по-широк кръг специалисти.
Иначе и аз имам подобни на твоите примери в семейството си. Баба ми и дядо ми, лека им пръст, цял живот ядяха прясно и кисело мляко, сирене, извара и въобще всякакви млечни продукти, На стари години млякото дори им беше основна храна. Баба ми беше на 88, когато в тъмното стъпи накриво по едни стълби, падна и си счупи крака. Бяха й казали, че трябва да бъде в гипс над 6 месеца. Три седмици по-късно тя сама си свали гипса и започна да ходи първо с бастун и след това без. И се оправи и си беше жива и здрава до 95 годишна възраст. Възможно е, разбира се, и чисто генетично да е имала по-здрави кости, но едва ли е само това.
|
| |
|
|
|