1.Откриване причини за напълняване
2.Осмисляне причините за напълняване
3.Връзка-ежедневие, почивни дни, битова обстановка, емоционолен стрес, индивидуален характер, навици както вашите хранителни, така и на хората с които живеете,свободно време,организация, нервни сривове, притеснения,бързане...
4.ако откриете, че ежедневието ви си прилича едно с друго, че се движете в един инертен хаос, че вечно не ви стига време, че постоянно сте заета, че ядете безпаметно на моменти, без да обръщате внимание какво поглъщате-всичко това е вашият начин на живот, и ако все пак откривате някакъв ред в това безредие, дайте се сметка дали наистина е така.
5.Повечето жени притежават невероятната спосбност да намират време за всички останали, но не за себе си -мъжете са все по важни, децата още повече, къщата, работата, колкото повече време отделят за другите, толкова като, че ли по-пълноценни се чувстват.
Мисля, че съвременната българка , нека речем на средна възраст е подложена на десетки видове натиск, без да е наясно как да ги разграничи и да открие до каква степен те я натоварват.Към цялата тази картина съвсем спокойно може да се прибави и ОГРОМНИЯТ ПРОБЛЕМ С ВИДОВЕТЕ ХРАНИ
ХРАНИТЕ :
Тук вече ще бъда по-конкретна.
Почвам от месото: Какви са резултатите от проучванията, които направих за близо три години.Нямам предсава какви са месата в Северна Америка, но тук в България положението е отчайващо поради липсата на контрол,поради нерегламентирани технологии в производството.
Пилета:замразени пилета, внос от чужбина.
Пилешки бутчета:внос от чужбина
Внасят ги на кашони , размразяват, препакитирват и замразяват наново.Пускат ги в търговската мрежа и им слагат етикети на български производители.Най-интересни са пилетата на грил.Там всеки дребен търговец ги плеска с маринати, щприцова ги с някакви "сосове ".Наисина българските пилета произведени тук и господ не може да ви каже с какво точно ги хранят и какви хранителни добавки им слагат.Но мога да ви уверя, че ги блъскат с антибиотици като за световно
В България се оказа:-който произвежда кашкавал , не яде кашкавал.Който произвежда кренвирш, не яде кренвирш.Виж за" олинеза" лютеница един колега каза, че я правят от тиква , че тя си е направо здравословна храна.Бялото саламурено сирене е фрашкано със сол и вода, а ако намерите узряло такова, хич не се заблуждавайте -сложили са му някакъв стабилизатор най-вероятно.Няма за тази цена кой да го чака да зрее естесвено.
Тук технолози ще намериш под път и над път.В месопреработвателната индустрия се работи с емулгатори, стабилизатори, които не са отровни само когато са приложени технологично правилно.Нещо в което дълбоко се съмнявам да се прави тук, по простата причина, че това си е доста скъпа работа и цената не се връзва.
Мляно меса : сигурна съм, че всеки един от вас е попадал на кайма, която след като се сложи в тигана остава розаво-червена, и наполовина изчезва.Изчезва, защото половината е боядисана сланина.
Пилешки и пуешки пратове - от тези гадости се правят наденици, салами, Замразено телешко внесено от Аржентина се прави на луканки, суджуци и други деликатеси.
Овкусители, оцветители, стабилизатори,-все "качество без грим"
Да не говорим за готовите кюфтета и кебапчета, където има всичко друго, но не месо.
хляба-почти същото положение -
готовите сладкиши по сергиите -които струват по лев.Нали не си правите илюзията, че са наели велики технолози дето да ви изчислят състав и калории
козунаците, сега по Великден-не се шашкайте от лимонадено жълтият им цвят-огледайте се в кашкавалите и там ще го видите
бананите -вкарват ги зелни, зреят в газова среда
доматите-зелни си зреят по камионите
салатите на кенар-фрашкани със нишисте
плодови брашна, картофено нишисте-изобщо флората е голяма .
Когато купите един продукт за два лева, на който ви пише калорийте за сто грама-помислете си как тези производители са изкарали тази цена , та са ви направили и технологичната разработка за калориен състав.На кой по-напред са платили : на енергото за тока, на технолога , или на работника, или на дистрибутора или за реклама ..
освен, че един продукт трябва да бъде правилно технологично произведен, той трябва и правилно да бъде съхранен, т.е .при определени температури
Справка :пазарите
А, пропуснах мазните баници-напоследък май някакъв вносен маргарин на калъпи измести буците свинска мас отпреди, най-вероятно заради цената..
Това са храните които ядем, храните които децата ни ядат.
Вторият етап , в отслабването ми бяха храните.Трябваше да се информирам най-подробно какво съм яла и какво да подбера да ям за в бъдеще.
Тук направих своята малка революция, след като се образовах в тази свера и след като разбрах, че в сто грама свинска шунка калоричният състав е относително понятие на практика.
Колко калорий мислите, че съдържа 100гр. кренвирш-само врачка може да ви каже, дори и на опаковката да го пише , това е принципно положение, следствие от принципна технологична разработка при пускане на продукта в началото на производството му.
Не случайно живеем в царството на ментетата.
Не случайно копуваме боклуци всеки ден.
Аз съм сто процента сигурна, че всяка една от вас е попадала на храна боклук и се е възмущавала.
Какво може да се направи по въпроса с храните.След дълго проучване, се ограничих в следните групи:
Меса-пуешко бяло месо, чисто , без кожа
Агнешко месо-от планинските райони на България-Берковица
Риба-филе от бели риби-вносна замръзена
Яйца -от село
Пълнозърнесто брашно-от него си меся хляб: тесто, което си замразявам във фризера и си пека на порции
Подбрах си рецепти, на които съм сигурна в калориите
Коприва,Моркови, картофи, зелен боб, грах-пресни, не консервирани
Спанак
открих едно бяло саламурено сирене-датско-изтеглена му е животинската мазнина и е заменена с растителна палмова мазнина-от него си правя сосове за мазане по разнообразни рецепти.
Помолих един колега да ми направи наденички и кайми по мои рецепти ,
Преди няколко месеца направи два вида шунка от прясно пилешко месо, което беше взел от наша що -годе добре работеща птицикладница.
Калъпите от шунка изглеждат ужасявашо на външен вид защото месото е навито на топка, няма спойки, не киснато в ТЦ та и не е тумблирано.Няма увкосители сложени допълнително.Освен това е само варено и печено.Няма течен пушек в него, изобщо вкуса му е доста различен от другите шунки....
Но лично аз си го намирам чудесно на вкус, и си правя сандвичи.Пека си един хляб вечерта, на сутринта си мажа диетичното сирене върху хляба и си слагам резен шунка.Такива сандвичи си нося с мен, в случей че огладнея
Лично той е на мнение, че ако пусне такъв продукт на пазара, ще фалира за една седмица.Производителите нямат сметка да произвеждат такива храни, защото не могат да догодят цена, и да го дакарат на външен вид.
правя си също така омлети от белтъци с парчета бяло варено пуешко месо.
Храня се на всеки два часа и не допускам да огладнея, но храната ми винаги е предварително планирана и с изчислен калориен състав, разнообразна като съдържание.Гоня баланса между белтъчени, въглехидрати мазнини.
Едно ядене не ми е повече от 200-250кк.
Винаги дъвча бавно, като се опитвам да не мисля за друго когато се храня.
Когато ям със вилица, винаги я оставям за секунда на масата преди да взема слезващата хапка.Порцийте са ми приветливи и на външен вид, гоня есетиката и отдавна съм си избила от главата мисълта , че съм на диета.Аз живея с мисълта, че се храня различно, защото имам достатъчно основания да го правя.
Тук искам да отбележа, че за да стигна до този ред на хранене, преди това сложих в ред личният си живот както в емоционалин план така и в битов.
преди като ме споходеше неприятност аз се хвърлях в ужаса на емоцията, със същата скорост с която налапвах два кренвирша за част от секундата.
Така, че връзката между емоция, хранене трябва да бъде изследвана и да си направи всеки индивидуална стратегия как може да се справи
Отслабването е строга индивидуална работа.Сходствата са еднакви, причините също в повечето случаи, но решенията и резултатите са индивидуално за всеки.
Бих искала сега да обърна внимание на постингите на Тиква.
Видно е, че си обявила тотална война на тялото си, и подхождаш изключително амбициозно към излишните си 5-8 кг.Принципно в това няма лошо.
Доколкото разбрах пътуваш до България и след това се връщаш в Щатите и тази промяна се отразява върху теглото ти.Тиква, / и престани да наричаш себе си тиква, само защото тези килограми те мъчат,че така като те гледам какво умно момиче си, хич не ти подхожда този ник/ ти си едра структура, висока си, играеш засега с малко килограми нагоре надолу и си обявила тотална война на тялото си.От 65 си качила още 3.Засега се движеш в диапазон 65-70. Самият факт, че емоционално като се обвържеш в положителна насока сваляш, пък като ти доскучее качваш обратно, ме навежда на мисълта,че тези килограми са свързани основно с изживяването на "АЗА" и затова му обърни малко повече внимание .
Какви са вариантите ти. При едно по-бурна интимна връзка, ако преживееш такава, ще се опнеш на някой глад и в момента, който ти мине, ще хвърлиш свалените и още толкова отгоре.Пътуванията ти до България са един емоционален празник за теб, и понеже апетита ти вероятно се влияе от емоцията в по-голяма степен , тук олекваш, а там като попаднеш под натиск си ги качваш обратно.Два месеца спорт са нищо в сравнение с една година спорт. Така, че не очаквай чудеса.Задръж на 1300ккл дневно и увеличи спорта движи се повече.Не си поставяй за цел да сваляш килограми , а си постави цел да спортуваш активно една година.Ако и тогава не свалиш, поне ще откриеш дали това е режима на който ще задържаш килограмите. Задържането на килограмите е точно толкова важно колкото свалянето им.
Много ми е любопитно да знам, какво мислиш, че ще се промени в живота ти ако си с 5-8 кг по-слаба.Сподели очакванията си !
|