Аз не съм нито психолог, нито диетолог, нито лекар,но от години работя в хранителната индустрия за коята знам достатаъчно.За съжаление повечето храни у нас се произвеждат с отвратително качество, нямат нищо общо с това, което е написано на етикета, диетичните хлябаве са със спорно съдържание на съставки, калории, ръженият хляб, на повечето производители е боядисано второкачествено брашно, да не говорим за шунките, саламите, месните продукти.И това е тема, която може да бъде дискутирана някой ден по обстойно защото е много важен фактор .
Например бялото пилешко месо-всички знаем, че е нискокалорично, но видяли ли сте как се хранят пилетата в птицекланница Костинброд. Ако за 3-4 месеца ги хранят със свинска мас и антибиотици, какъв ли ще бъде калорийният състав на бялото им месо.
Moonly, ако си сигурна, че напълняването ти не идва от емоцонален дисбаланс, значи имаш да се справиш с генната си обремененост, и по точен режим на хранене, по-голяма спортна активност.Ако си хванеш калорийте , дневно, колко са и са били в продължение на години,можеш да ги ревизираш, като ги намляваш плавно с дните, седмиците, докъто организма ти, простичко казано свикне да ги изгаря.Ако нямаш проблема с трупането, от емоционално и безразборно хранене, ако искаш ми пиши на anedi@mail.bg ще ти дам информация за храни,които ще търсиш на пазара, защото често във вестници и списания се побликува химичният и калорийният им състав, но тези таблици са свалени от интернет, обикновено американски сайтове , и не отговаря на същият такъв за храни произвеждани у нас. Лабораторните изследвания за химичният състав на храните е скъпа работа и много производители работят със стандарти отпреди години : пример -хляб, агнешко месо, телешко месо, за мляното месо да не говорим, сладки и вафли да не говорим, .
За нашите меса например, в никакъв случей не трябва да се съди по таблици от американската ветеринарна асоциация, но много често се побликуват техни данни, за наши месни производст.Същото се отнася и до тестените храни.
|