|
Тема |
Re: ВОДАТА?! [re: °Melissa°] |
|
Автор |
stan_mo (непознат
) |
|
Публикувано | 24.12.08 02:47 |
|
|
КОлкото ти се пие, организма знае най-добре
ако ядеш зеленчуци и плодове те съдържат 80-95 % вода
ако ядеш готвена храна и месо, те имат малко вода а се нуждаят от такава при метаболизма и трябва повече да пиеш, за солта ясно
Но той организма ще си каже
За дистилирана вода
Значи, водата дори най-твърдата доставя от 1 до 12% от необходимия калций (уж който се препоръчва) и 4 пъти по-малко магнезий. Това са двата съществени минерала. Има спор че те са неорганични и по-трудно се приемат отколкото тези в плодовете, зеленчуците и другите храни където са в органични съединения (не е ясно). Следователно много несъществен източник на тези 2 минерала. Водата от чешмата е отровна. КОйто е виждал мазната утайка след дистилиране, не само няма да пие и готви ами ще се замисли и за миенето. Много цитират силна калцификация на стави и други части при много ама много твърда вода (такава която оставя сталктити по чешмите след 3-4 дни капене). Доста хора твърдят че нямат проблеми и се чувстват добре след 10 години консумация, естествено приемат зеленчуци и плодове и по-здравословна храна и напитки. Някои слагат зърна ориз за реминералазиация (не знам колко действа), други използват добавки (??). Важното е че оловото, цианидите, флоура и другите отрови ги няма.
НО има и твърдения за проблеми след дългогодишна консумация за косопад, проблеми с ноктите и зъбите. Макар че това може да е свързано с обща липса на минерали в диетата, защото обикновено хората които пият такава вода използват някой ограничена здравна диета.
Много зависи и от източника - ако е компания за филтри и йонизация, или за доставка на минерална вода - дистилраната вода е мъртва и можеш да умреш, и обратно - ако е фирма за продажба на дистилатори.
Било е модерно през 70-те, сега хората са наплашени от всички алтернативи и не знаят какво да направят защото последиците могат да се проявят след доста време, но ми изглеждат лесно обратими, просто повече минерали в храната - основния им източник така или иначе. Големия проблем е че няма чиста вода никъде вече след тоталното замърсяване, дори пред Халите. Човек дори може да си дистилира водата и да добавя малко минерали но пан не се знае. ПО-добре да си кара както си знае, пък те болестите са ясни а и има лекари и хапчета за тая работа
И още нещо, твърди се че д вода извличала минерали от организма. Да ама тя като влезе в тънкото черво, където се приема веднага се смесва с безброй други минерали захари, мазнини и аминокиселини от храната там, и вече никак не е дистилирана и мъртва
И друго - смята се че много лесно се окислява от СО2, от въздуха и увеличава киселиността на организма и оттам извличането на Калций за баланс
|
| |
|
|
|