| 
	
 | 
	
          
            
              
                | Тема | 
                   Re: Водата в гел. [re: The cursed] | 
                 |  
| Автор | 
hidrazin4o (ветеран) | 
 |  
| Публикувано | 13.03.16 13:47 | 
 
 |  
 
 |  
        | 
         
        
  
        
				Стандартно 10 грама желатин желират 500мл течност (вода). Недостатък е че трябва да го загряваш. 
 
 Желатинът се разтваря в студена вода - 1 кафена чашка вода на 10 г желатин.
 Когато набъбне (прилича на грис халва) се разтваря на водна баня на слаб котлон /задължително!/ или желатинът се слага в купа с топла вода. Много трябва да се внимава да не кипне. Като се разтвори добре - стане на прозрачен сироп, се смесва със сока, с който ще желираш. За меко желе и кремове се използва 10 гр. желатин (1 пакетче) на 500гр. мляко, сок или каквото там желираш. За твърдо желе, като за торта примерно, се използва 10 гр. желатин за 300-350 гр.
 
 Има и други продукти за желиране и то на студено.
 Например този за деца:
 
 Продава се и у нас но ми се вижда доста скъпичко:
 
 Предполагам че щом е за деца е напълно безвредно.
 Все пак с този цвят е близко да акъла че някое дете може да си хапне от желето.
  
        
        
  
          |  | 
 |    |   
 
 |  
 |   
 |