|
Тема |
Re: Кое е това вещество и...? [re: denis] |
|
Автор | Гeoprиeв (Нерегистриран) | |
Публикувано | 06.06.05 11:08 |
|
|
Сорта знам , че се казва "Унгарка" (с ударение на първата буква) , някъде му викат "Кераца". Вероятно е донесен от Унгария. Сорта е директен т.е не е култивиран и на подложка, а се сади от пръчка , устойчив е на болести и може без да се пръска, сферични черни зърна , по-едри от каберне, за разлика от каберне - месестата част и сока боядисват и като го ядеш езика и зъбите стават виолтови, аромата прилича на ягодов, чепката е средно голяма ( между "Каберне" и "Италия" ) с плътно сбити зърна , виното му е гъсто и "тежко" . Абе накратко: "ПУКА ГЛАВИ И ПРАВИ АРКАДИ ПО ВЕЖДИТЕ"!
Друго не се сещам!
Може би се нуждая от технолог във винпром.
|
| |
|
|
|