|
Тема |
Re: Пчелен мед [re: пчeличka] |
|
Автор | Ckитниk (Нерегистриран) | |
Публикувано | 07.05.05 22:55 |
|
|
Май не си много наясно с нещата...
Не почти всички, а ВСИЧКИ пчелари захранват пчелите със захарен сироп и
САМО със захарен сироп. Никакви други подсладители!
Причината е много проста. Майката престава да снася яйца когато пчелите
престанат да носят отвън и започва да снася веднага щом разбере, че пчелите
са започнали да носят отвън, без значение дали това е истински нектар или
захарен сироп. След такова захранване, към момента на цъфтежа на първите
цветя, кошерът вече ще е достатъчно многоброен за да посрещне очаква-
нията на стопанина си.
Медът произведен дори и само от захарен сироп си е мед макар и с по-
ниски качества. Всяка лаборатория го признава за такъв.
Качествения вид мед, без значение какъв е произходът му рано или късно се
озахарява, дори и този който е получен от преработването на захарен
сироп. Както вече стана дума, най-бързо се озахарява мед от слънчоглед.
Максимум до два месеца от получаването му вече е 100% озахарен.
За всяка лаборатория озахаряването на меда е сигурен признак, че меда е
с добро качество. Качеството на неозахарения мед се доказва с повече
анализи.
|
| |
|
|
|