|
Тема |
Re: въпрос [re: SimplyAVEN] |
|
Автор |
l4ko (паднал от звезд) |
|
Публикувано | 12.04.07 10:51 |
|
|
:) Мне, не са едно и също. Глутена си е съдържа естествено във всички зърнехи храни - пшеница, царевица, и т.н. и в някои плодове. Съвсем естествено присъства и в храната на хората. Царевичния страч примерно с който се подсладява колата също съдържа глутен. Хляба като зърен продукт съдържа много глутен. Изобщо без глутен са само някои от бебешките пюрета и каши за деца под 4 месеца. До тогава хората няма смисъл да се хранят с глутен поради недоразвитата храносмилателна система.
Меламина е химия, по принцип е стабилно съединие под 180 градуса, но може да образува с киселини други съединения, освен това се смесва с формалдехиди, за направата на смоли и композитни материали.
Обаче щом има глутен в храните за животни - по-добре да си папкат хлябче.
|
| |
|
|
|