|
|
| Тема |
Re: Връзката сурово место - токсоплазмоза [re: sapphire] |
|
| Автор |
l4ko (паднал от звезд) |
|
| Публикувано | 13.11.06 16:59 |
|
|
|
Казваш замръзяване, обаче има различни видове замръзяване.
Фризерите за месо на държавния резерв са на -80 и там се влиза през няколко стерилизирани помещения.
Фризерите в преработварелните предприятия са -46 до -36 където месото престоява за кратко (докато му дойде ред за обработка). Фризерите за дълго съхранение са при -80 също.
Домашните фризери ако са специализирани са на -18, тези в хладилниците от -18 до -12, при това обикновено поставения продукт достига тази температура за 24часа на килограм - т.е. ако сложиш 2 кила месо, температурата в цялото обемно пространство месо ще стане -18 едва след 48часа.
Та казвам че не е достатъчно само да кажеш 36 часа, да уточниш и температурата и килограмите.
| |
| |
|
|
|