| 
	
 | 
	
          
            
              
                | Тема | 
                   Re: Връзката сурово место - токсоплазмоза [re: sapphire] | 
                 |  
| Автор | 
l4ko (паднал от звезд) | 
 |  
| Публикувано | 13.11.06 16:59 | 
 
 |  
 
 |  
        | 
         
        
  
        
				Казваш замръзяване, обаче има различни видове замръзяване.
 
 Фризерите за месо на държавния резерв са на -80 и там се влиза през няколко стерилизирани помещения.
 
 Фризерите в преработварелните предприятия са -46 до -36 където месото престоява за кратко (докато му дойде ред за обработка). Фризерите за дълго съхранение са при -80 също.  
 
 Домашните фризери ако са специализирани са на -18, тези в хладилниците от -18 до -12, при това обикновено поставения продукт достига тази температура за 24часа на килограм - т.е. ако сложиш 2 кила месо, температурата в цялото обемно пространство месо ще стане -18 едва след 48часа.
 
 Та казвам че не е достатъчно само да кажеш 36 часа, да уточниш и температурата и килограмите.
  
        
        
  
          |  | 
 |    |   
 
 |  
 |   
 |