|
Тема |
Мистерията на българското кебапче |
|
Автор |
PRN (ваш приятел) |
|
Публикувано | 22.01.05 10:09 |
|
|
Сигурно много от вас я знаят, но аз скоро я открих и бързам да я споделя...
От сума време се чудех какво прави кебапчето кебапче. Какво ли не бях опитвал - то не беше мешане на кайми, то не бяха кимиоми (закъде ли без тях), то не бяха газирани води - и какво, накрая нищо. Едни дълги слитъци кайма нямащи нищо общо с истинско кебапче. Последната транжорна в България знаеше как да ги направи кебапчетата, а аз нищо...
А разковничето се оказа АГНЕШКАТА КАЙМА: 1:1 свинска и агнешка кайма, сол, кимион, малко сода и черен пипер, малко мляко. После се прави на кебепчета и се пече - на каквато скара имате. Съвсем като истински стават. Бирата от вас (Будвайзера не става за пиене). Аре чао.
|
| |
|
|
|