Прочетох всичките мнения и нито едно не беше пълно...
Най - добрият вариант за хрупкави и вкусни аспержи..
1. В средно голям съд си свари вода и прибави сол трябва да баде морско солена. Докато чакаш водата да се свари в отделна купа сложи много лед и не много студена вода (като сложиш аспержите трябва да се покрият с вода и лед).....
2.Щом водата заври сложи аспержите (махни гумените ластици не са приятни на вкус вържи ги с конец такъв за готвене става и обикновен) за около 2-3мин.
след това ги сложи веднага в студената вода за да спреш готвенето и да станат хрупкави.
3. В нагорещен тиган сложи масло прецени колко ти трябва ако готвиш една връзка сигурно около 2-почти 3tbls(внимавай да не загориш маслото ) ги запържи съсем за кратко колкото да си поемат масалце и да се затоплят както му казват "сатте" сол и черен пипер на вкус.
посе ако искаш сложи сос ....Добър Апетит
Редактирано от ravena на 03.01.05 20:25.