| 
	
 | 
	
          
            
              
                | Тема | 
                   Re: [re: Eric] | 
                 |  
| Автор | 
Бopиc. () | 
 |  
| Публикувано | 07.09.04 04:22 | 
 
 |  
 
 |  
        | 
         
        
  
        
				Малко уточнения за сервитьорите от личните разкази на две приятелки - сервитьорки в Чикаго (доста приличен ресторант) и Лас Вегас (Apple Bees). 
 
 1. Сервитьорите получават наистина мизерни пари на час ($2-5/час), но на IRS се отчитат и с по 10% от всяка сметка. Т.е. независимо колко точно бакшиш са взели, предполага се, че ако няма документ за бакшиша (примерно не е написан върху касовата бележка), тя е взела на ръка поне 10% и дължи данъци върху тях. Съответно, ако някъде не оставите бакшиш или той е под 10%, сервитьорката плаща (на данъчните) за това, че ви е обслужила...
 
 2. Събота и неделя наистина могат да се изкарат добри пари, но зависи много от заведението - тези се смятат за много добри заработки и са възможни само в пиковите дни: 
 * добър ресторант в Чикаго (не в центъра) - докъм $350
 * Apple Bees в Лас Вегас - до $200
 
 Освен това в по-долните и дори среден клас заведения масово се работи без никакви осигуровки и benefits.
  
        
        
  
          |  | 
 |    |   
 
 |  
 |   
 |