|
Тема |
Re: [re: Eric] |
|
Автор |
Бopиc. () |
|
Публикувано | 07.09.04 04:22 |
|
|
Малко уточнения за сервитьорите от личните разкази на две приятелки - сервитьорки в Чикаго (доста приличен ресторант) и Лас Вегас (Apple Bees).
1. Сервитьорите получават наистина мизерни пари на час ($2-5/час), но на IRS се отчитат и с по 10% от всяка сметка. Т.е. независимо колко точно бакшиш са взели, предполага се, че ако няма документ за бакшиша (примерно не е написан върху касовата бележка), тя е взела на ръка поне 10% и дължи данъци върху тях. Съответно, ако някъде не оставите бакшиш или той е под 10%, сервитьорката плаща (на данъчните) за това, че ви е обслужила...
2. Събота и неделя наистина могат да се изкарат добри пари, но зависи много от заведението - тези се смятат за много добри заработки и са възможни само в пиковите дни:
* добър ресторант в Чикаго (не в центъра) - докъм $350
* Apple Bees в Лас Вегас - до $200
Освен това в по-долните и дори среден клас заведения масово се работи без никакви осигуровки и benefits.
|
| |
|
|
|