|
Тема |
Re: ВЪпрос КЪм бираджиите тук.. [re: Zoe] |
|
Автор |
toto49 (непознат) |
|
Публикувано | 22.05.09 10:34 |
|
|
Боже, какво невежество!
За такива въпроси германците екстрадират!
Бяла пшеничена бира WHITE BEER (нем. WEISSBIER) - бяла бира, е еднозначно с WHEAT BEER (нем. WEIZENBIER) т.е. пшенична бира.
Weissbier е бирен сорт, чиито произход е от Южна Германия, в частност Бавария.При варенето й се използват поне 50% пшеница. Обикновено е светла и мътна , с бяла пяна. Не се подлага на интензивна обработка, характерна за бирите Lager.Често вторичната ферментация при тези разновидност протича в бутилката и дрождите, които се използват за целта придават пикантен карамфилен аромат.
Белгийския вариант се прави от немалцова пшеница с по- кисел вкус и добавени портокалови кори, мътна, с по-пикантен вкус и изразена киселинност. Германците я варят с малцова пшеница без добавки.Среща се в две разновидности: с мътна закваска и филтрирана кристално чиста версия. Баварците използват термина произволно и наричат наричат и тъмната пшенична бира „тъмна бяла бира” ( WIESSBIER DUNKEL).Пшеничната бира не е задължително сламена на цвят.Този тип бири са свежи и леко тръпчиви.
HEFGWEIZEN: нефилтрирана пшенична бира.
Prost!
|
| |
|
|
|